Pénzügyi tanácsadás 
Miskolcon és 
Borsod megyében
 
Vállalkozói vagyon-, és felelősségbiztosítás
Amiből él, azt védeni kell!

Sokszor hosszú évek telnek el, míg egy ötletből elindul egy valódi vállalkozás. Számos akadály és nehézség korlátoz minket amíg egyáltalán eljutunk a cégalapításig. 

Aztán jönnek az újabb akadályok, az újabb nehézségekkel. Erre tesszük fel gyakran a fél életünket, ez alapozza meg az anyagi biztonságunkat, ez biztosítja be nyugdíjas éveinkre a megélhetésünket, ez marad majd a gyermekeinkre, unokáinkra.

Ezek után mondja azt valaki, hogy a vállalkozásnak, amiért ennyit dolgoztunk és dolgozunk folyamatosan, nem kell védelem. Nem kell biztosíték. Nem kell garancia.

Ez nem így van, és aki így jár el, felelőtlenül teszi. A vállalkozás minden részének biztonságáról minimum illik gondoskodni, de magam nevében talán mondhatom, szinte kötelező jellegű!


Elemi károk:
Az elemi károk gyakran és a legsúlyosabb pusztítást előidéző károk azok körében, akik a biztosítóhoz fordulnak. A tűz szinte helyreállíthatatlan és végzetes pusztításra képes, de a víz sem mindig barátja az embernek, ha a természet kifordul magából és súlyos esőzések, viharok, árvizek sújtanak egy adott területet, vagy egy egész országot. A természeti katasztrófa, a tűz, a víz nem válogat az ingatlanok között, nem mérlegel, így senki nem gondolhatja, hogy őt elkerüli, ha megtörténik a baj.
Az ebből fakadó károk helyreállítása biztosítás nélkül a legtöbb cég számára jóformán lehetetlen küldetés, sokszor csőd, vagy csődközeli állapot a vége, magyarul ellehetetlenülés következik be. A vállalati vagyonbiztosítás egy olyan segítség, mely lehetővé teszi a nehéz helyzetben is a talpraállást, mely anyagi védelmet, biztonságot nyújt cége számára.
Közművek, épületgépészeti elemek védelme
Nem kell mindent elárasztó tűznek vagy víznek lennie ahhoz, hogy nagymértékű kár keletkezzen egy irodában, székhelyen, műhelyben. Elég egy elöregedet közműhálózat, mely sérülése kapcsán okoz komoly problémát. Ide érthető például egy vízvezeték rendszer meghibásodása, egy csőtörés, de nagy probléma adódhat egy gázszivárgásból is. A jó hír az, hogy ezekre is van biztosíték, ami fedezi a helyreállítási költségeket.
Közművek, épületgépészeti elemek védelme.
Nem kell mindent elárasztó tűznek vagy víznek lennie ahhoz, hogy nagymértékű kár keletkezzen egy irodában, székhelyen, műhelyben. Elég egy elöregedet közműhálózat, mely sérülése kapcsán okoz komoly problémát. Ide érthető például egy vízvezeték rendszer meghibásodása, egy csőtörés, de nagy probléma adódhat egy gázszivárgásból is. A jó hír az, hogy ezekre is van biztosíték, ami fedezi a helyreállítási költségeket.
Kárt okozhatunk mi is.
Kárt nem csak nekünk okozhatnak, hanem okozhatunk mi is másnak még akkor is, ha a legnagyobb körültekintéssel és figyelemmel járunk el az élet legalapvetőbb szituációiban. Egy rossz helyen hagyott szerszám is elég a bajhoz, ha abba belebotlik valaki, és ha ebből személyi sérülés fakad, az a legnagyobb gond. Az már csak másodlagos, ha egy üzemzavar is bekövetkezik ezáltal. Egy üzemben életek és hatalmas összegű berendezések lehetnek a tétek egy szituáció kapcsán, így a legfokozottabb figyelem mellett is szükség van a védelemre. 
A felelősségbiztosítás ebből a szempontból rendkívül fontos, ami mértéke a legegyedibb történésekre is megoldás lehet.
Védelem a bűncselekmény ellen.
Nem csak a polgári lakások, házak vannak a bűnözők célkeresztjében, hanem gyakori áldozat egy olyan üzem vagy iroda, mely falain belül az elkövetők értéket vizionálnak, legyen az ingóság vagy készpénz. A behatolás következtében károk keletkezhetnek, az eltulajdonított értékeket pedig pótolni kell a működés érdekében. A vállalati vagyonbiztosítás erre a szegmensre is tud megfelelő ajánlatot kínálni.
Bevételkiesés kompenzálása.
Mindeddig a kézzelfogható dolgokról beszéltünk, amikor egy kár értéke megbecsülhető, kiszámolható. Sajnos, a helyreállítás egy kisebb vagy komolyabb katasztrófa esetében azonban nem megy egyik napról a másikra. Sokszor hetekig, hónapokig áll egy üzem, és ahol emberek tucatjai dolgoznak termelő tevékenységben, nem bír el egy pár hetes vagy több hónapos szünetet a bevételkiesés miatt. Ez előre soha nem kalkulálható, de megfelelő előrelátással kifejezetten jól kezelhető.
Minden, ami üveg...
Üveg lehet az ajtón is, de az ablakon feltétlenül van. Üveg lehet az üzem különböző részein, az irodai vitrinekben, falakon, pultokon. Sérülékenységük miatt elég kényes elemeit képezik az épület részeinek, nem árt gondoskodni a védelmükről.
Gépek, berendezések biztosítása.
Képzeljék el, amikor egy építkezésen megáll a daru. Leáll egy szállítószalag, elromlik egy olyan berendezés, ami a munkavégzés szempontjából nélkülözhetetlen. Ilyenkor azt javítani, pótolni kell, de addig mit csináljunk az elvesztegetett idővel, ami kiesik? Pláne, ha emiatt kötbért kell fizetnünk. Minden csak megállapodás kérdése, a biztosítási konstrukciókban ezekre is van megoldás.
Kedves cégvezető, tulajdonos!
Mi tudjuk, hogy minden havi vagy éves kiadás bizonyos fokú nehézséget jelent egy cég számára. De Ön az, aki konkrétan tudja azt is, hogy pontosan milyen nehézséggel kellene szembenéznie akkor, ha a fent említett dolgok egyike is bekövetkezne. Célszerű előrelátónak lenni és megelőzni, bebiztosítani a vállalkozásunkat az ilyen esetekre.
Figyelem! A fenti leírás pusztán tájékoztatás jellegű.
Részletekért, konzultációért keressen e-mailben, vagy az alábbi telefonszámon:
Brogli Róbertné
+ 36 70 607 8007
Lakossági ügyfeleinknek
Baleset
Élet és nyugdíj
Egészség
Jármű
Utazás
Lakás